Moliendo Kahvelerde Geçerli %25 indirim fırsatı Ürünleri Gör
Anasayfa
Ara
Sepetim
Kampanyalar
Üyelik
Kahve.com tarafından 15-12-2022 tarihinde yazılmıştır.
Dakika

Kahve Nasıl Öğütülür Nelere Dikkat Edilmeli ?

Lezzetli bir kahve içebilmek için, kahvenin demleme ekipmanına uygun ve taneciklerinin aynı büyüklüklerde öğütülmesi oldukça önemlidir. Her demleme ekipmanı kendine özgü öğütme inceliği gerektirir.

Piyasada birçok çeşitte öğütücü bulabilirsiniz. Seçiminizi yaparken kullanacağınız ekipmana uyum sağlayacak bir öğütücü olması en önemli noktadır. 

İyi bir espresso makineniz varsa üst düzey bir öğütücüye ihtiyacınız olur ki, espresso için gereken ince ayarları yapabilin. Giriş seviyesi bir espresso makineniz varsa veya filtre demlemeler yapıyorsanız giriş seviyesi bir elektrikli öğütücü ihtiyacınızı karşılar. El öğütücüleri hemen hemen her ekipman için öğütme yapabilir ancak hem güçlü kollar gerektirir hem de ince ayar yapmak çok kolay değildir.

Türk kahvesi pudra kıvamında bir öğütme gerektirdiği için ev tipi değirmenlerde bunu gerçekleştirmek mümkün değildir. El değirmenleri ve bazı elektrikli değirmenler bu seviyeye yaklaşsa da gerçek bir lezet için gerekli olan pudra kıvamına sadece profesyonel taş değirmenler inebilmektedir.
Espresso lezzeti için öğütme kalitesi ve incelik ayarının hassas olması oldukça önemlidir. 18 gram kahve ile hazırlanan 60ml espresso’yu 28sn’de hazırlamak ideal olan senaryodur. Bunu tabi beğeninize göre özelleştirebilirsiniz. Ama gereğinden fazla ince öğütülen kahve, porta filtre içinde sıkışarak suyun akışını yavaşlatır. Bu espresso’nun tadının acımasına sebep olur krema neredeyse oluşmaz. Daha kalın bir öğütmede ise su tanecikler arasından çok hızlı geçeceği için hem lezzet yoğunluğu azalır hem de krema büyük köpüklü bir hal alır.
Piyasada kahve ve baharat öğütücüsü adıyla satılan rondo misali içinde bıçaklar olan öğütücüler de görmek mümkün. Ancak bunlara kahve öğütücüsü gözüyle bakmak doğru olmaz. Bu tip bir bıçaklı öğütücüde kahve öğütürseniz kahve tanecikleri birbirinden farklı büyüklükte olur ve her taneciğin suya temas yüzeyi değişken olacağı için, lezzette tutarsızlık oluşur. Her demleme ekipmanı için ayrı bir öğütme kalınlığı vardır, maalesef bu tip öğütücülerde bu kalınlığı belirlemek mümkün değildir. Sözün özü; zorunda olmadıkça böyle bir öğütme yapmayın.
Şunu lütfen göz ardı etmeyin üst seviye makineler için üst seviye öğütücüler gerekir, giriş seviyesi makineler ve filtre demlemeler için en az orta veya giriş seviyesi öğütücülere ihtiyacınız olacaktır
Her demleme ekipmanı için ayrı bir öğütme inceliği vardır. Bu inceliklere göre öğütmenizi yaparsanız lezzetli bir kahve içersiniz. Doğru ayarı bulmak ilk seferinde kolay değildir, biraz ayarlarla oynamanız gerekebilir. Damak tadınıza en uygun tadı yakaladığınızda sizin için doğru bir öğütmeyi yapmışsınız demektir. Unutmayın öğütme inceliğinde kavurma profili ve çekirdek tipine göre ince ayar yapmanız gerekebilir.
En doğru öğütme sizin içerken en çok keyif aldığınız öğütmedir.


 
Bu içeriği paylaş
Kahve.com Sanal Hediye Kartı
Sevdiklerinize Kahve.com Hediye Kartı armağan edin, Kahve.com’un nitelikli kahve ve kahve ekipmanlarından beğendiklerini kendileri seçsin.
Hediye Kartı Tutarı
Hediye Etmek İstediğin Kişinin Bilgileri
Hediye Kart Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Alırken
  • www.kahve.com’dan alınan hediye kartları sadece online mağazasında (kahve.com) kullanılabilir.
  • Sipariş formuna yazdığınız e-posta adreslerinin doğruluğunu kontrol ediniz.
  • Formu eksiksiz doldurduktan sonra "SEPETE EKLE" tuşuna basıp hediye kartı siparişinizi tamamlayın.
Aldıktan sonra
  • Siparişiniz onaylandıktan sonra satın aldığınız hediye kartı, istediğiniz kişinin e-posta adresine gönderilir.
  • Hediye kartının görüntülenip kullanılabilmesi için gönderilen kişinin e-postası ile kahve.com’a üye olması gerekmektedir.
Kullanırken
  • Hediye kartı ile verilen siparişlerde, aynı anda birden çok hediye kartı kullanılamaz.
  • Hediye kartları tek kullanımlıktır, kalan tutar için yeni kart oluşturulamaz.
  • Hediye kartı ile sipariş verirken en az kart tutarı kadar sipariş oluşturmanızı ve kart tutarının tamamını tek siparişte kullanmanızı öneririz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.