Moliendo Kahvelerde Geçerli %25 indirim fırsatı Ürünleri Gör
Anasayfa
Ara
Sepetim
Kampanyalar
Üyelik

Her organik organik midir? Kahvemin organik olduğunu nasıl anlarım? Kahve veya başka bir ürünün organik olduğunu tüketiciler nasıl anlayabilir?

Kimi zaman işe giderken termosuna demlersin, kimi zaman spor sonrası kendini yenilemek için bir fincan latte içersin. Kahvesiz bir gün hayal etmek zor. Kahve, hayatımızın her anında hep var..

İyi bir Flat White hazırlamanın ilk adımı iyi bir espresso shot’ı dır. Double espresso ile hazırlayacağımız Flat White için 18 gram kahve ile hazırlanan 60 ml double espresso kullanıyoruz.

Cortado İspanyolca "cortar" kelimesinden gelir. Kesmek anlamında kullanılır. İlk olarak İspanya’da keşfedildiği için İspanyolca ismiyle bilinir.

İyi bir Latte hazırlamanın ilk adımı iyi bir espresso shot almakla başlar. Double espresso ile hazırlayacağımız Latte için 18 gram kahve ile hazırlanan 60 ml double espresso kullanıyoruz.

Espresso, Ristretto ve Lungo. Bu içeceklerin hepsi de 16-18 gram kahve ve suyla bir espresso makinesiyle yapılan içecekler. Peki nedir farkları? Sırayla Bakalım.

Espresso lezzetine doğrudan etki eden birçok kriter var. Bunlardan belki de en önemlisi öğütme inceliği. Piyasada kullanılan portafiltreler 3 ana grupta toplanıyor. 51 mm, 54 mm ve 58 mm.

Moka Pot 1930’lu yıllarda keşfedilen ve Avrupa için kahveyi evde içme rahatlığını sağlayan bir demleme ekipmanı.

AeroPress Stanford Üniversitesinde Profesör olarak görev yapan Alan Adler tarafından keşfediliyor. Alan Adler aynı zamanda Aerobie isimli frizbi şirketinin de sahibi.

Chemex demleme ekipmanı Dr. Peter Schlumbohm tarafından 1941’de keşfediliyor. Keşfi esnasındaki ana amacı ise daha düşük asidite ve acılıktan arındırılmış bir kahve elde edebilmek.

Güzel ve lezzetli bir demleme için kahvenin doğru öğütülmesi çok önemli, kâğıt filtre kullanıyorsanız standart pour over derecesinde öğütmelisiniz.

French Press temelinde Fransızların, kahveyi öğütüp su içine atarak hazırladıkları içeceği süzmesi ile oluşan bir demleme yöntemi.

Her ekipman için farklı öğütme büyüklükleri kullanılır. Türk kahvesi için pudra kıvamında öğütmek gerekirken French Press ile demleme yapıldığında öğütmenin Himalaya tuzu kalınlığında olması gerekir.

Lezzetli bir kahve içebilmek için, kahvenin demleme ekipmanına uygun ve taneciklerinin aynı büyüklüklerde öğütülmesi oldukça önemlidir. Her demleme ekipmanı kendine özgü öğütme inceliği gerektirir.

Sıcaklığın tat üstündeki etkisi yadsınamaz bir gerçek. Normalde kahvenizi yaklaşık 90-96 santigrad ısıdaki su ile hazırlarsınız ve lezzetli içim sıcaklığı ise genelde 60-70 derece arasıdır

Evde nitelikli soğuk kahve yapımı günümüzde o kadar da zor değil ama birbirinden farklı birçok yöntem var. Gelin bu kahvelerden bazılarını ve hatta en pratiklerine birlikte hazırlayalım.

Ice Coffee ve Japanese Cold Brew, Cold Brew ve Cold Drip yöntemiyle hazırlanan kahvelerin aksine sıcak kahvenin soğutulmasıyla kahve oluşturma yöntemleridir.

Cold Brew yani Türkçe adıyla soğuk demleme kahvenin soğuk suyla demlenmesi veya demlenmiş kahvenin soğutulması yoluyla elde edilen kahvedir.

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır bu topraklarda. Sohbetlerin, dostluğun, saygının, kimi zaman misafirperverliğin simgesidir kahve.

Çekirdek kahve, kahve meyvesinin içindeki çekirdeklerin işlenmiş halidir. Bu işlem, çekirdekleri, meyve etinden ayırmayı ve onları kavrulmaya hazır hale getirmeyi içerir.

Kahve.com Sanal Hediye Kartı
Sevdiklerinize Kahve.com Hediye Kartı armağan edin, Kahve.com’un nitelikli kahve ve kahve ekipmanlarından beğendiklerini kendileri seçsin.
Hediye Kartı Tutarı
Hediye Etmek İstediğin Kişinin Bilgileri
Hediye Kart Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Alırken
  • www.kahve.com’dan alınan hediye kartları sadece online mağazasında (kahve.com) kullanılabilir.
  • Sipariş formuna yazdığınız e-posta adreslerinin doğruluğunu kontrol ediniz.
  • Formu eksiksiz doldurduktan sonra "SEPETE EKLE" tuşuna basıp hediye kartı siparişinizi tamamlayın.
Aldıktan sonra
  • Siparişiniz onaylandıktan sonra satın aldığınız hediye kartı, istediğiniz kişinin e-posta adresine gönderilir.
  • Hediye kartının görüntülenip kullanılabilmesi için gönderilen kişinin e-postası ile kahve.com’a üye olması gerekmektedir.
Kullanırken
  • Hediye kartı ile verilen siparişlerde, aynı anda birden çok hediye kartı kullanılamaz.
  • Hediye kartları tek kullanımlıktır, kalan tutar için yeni kart oluşturulamaz.
  • Hediye kartı ile sipariş verirken en az kart tutarı kadar sipariş oluşturmanızı ve kart tutarının tamamını tek siparişte kullanmanızı öneririz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.