Moliendo Kahvelerde Geçerli %25 indirim fırsatı Ürünleri Gör
Anasayfa
Ara
Sepetim
Kampanyalar
Üyelik
Kahve.com tarafından 18-09-2023 tarihinde yazılmıştır.
Dakika

Hangi Demleme İçin Nasıl Kahve Öğütülmeli ?

Her ekipman için farklı öğütme büyüklükleri kullanılır. Türk kahvesi için pudra kıvamında öğütmek gerekirken French Press ile demleme yapıldığında öğütmenin Himalaya tuzu kalınlığında olması gerekir.

Bunlar iki uç nokta kalınlıklardır. Diğer demleme ekipmanları da bu iki büyüklük arasına yerleşir. Türk kahvesi telvesinin de kahve içinde olduğu tek demleme türüdür. Kahvenin rahatsızlık vermeden içilebilmesi ve pişerken kıvamın oluşabilmesi için pudra kıvamında olması önemlidir.

Basınçlı Demleme

Espresso, Aeropress ve Moka Pot gibi demleme yöntemleri basınçlı demlemelerdir. Suyun kahve ile teması kısa süreli olur. Bu kısa süreli temasta kahvenin özünün suya geçebilmesi için temas yüzeyini artırılır. Bu nedenle de ince öğütme kullanılır. Ama bir Türk kahvesi gibi pudra kıvamında öğütülürse; su, sıkışan kahve tanecikleri arasından geçecek yolu bulamaz ve demleme gerçekleşmez. Aero Press ve Moka Pot için öğütme yaparken espresso için kullanılan öğütme inceliğinin bir ya da iki kalını kullanılır.


prd=/18/

Kağıt ile Demleme

Kâğıt demleme yöntemlerinde demleme daha yavaş gerçekleşir ve akış yer çekimi hızına bağlıdır. Suyun kahve içinden rahat akabilmesi için basınçlı demlemeye göre daha kalın bir öğütme kullanılır.

Kağıt demlemeler içerisinde Chemex, V60 gibi demlemeler daha ince bir öğütmeye sahipken filtre kahve makinesi için öğütme gerektiğinde biraz daha kalın bir öğütme tavsiye ederiz. Eğer bu ekipmanlarda ve kahve makinenizde metal veya delikli filtre kullanıyorsanız öğütmeyi bir iki seviye kalınlaştırmanız gerekir. Böylece tanecikler deliklerden kaçıp lezzeti bozmaz.

Kahve bünyesinde aynı zamanda yağ da barındırır. Bu yağlar asidite ve bir miktar acılık verdiği için birçok kullanıcı tarafından tercih edilmez. Delikli filtreler bu gibi lezzetleri tutmadığı için demleme sonrası alacağınız lezzet biraz daha asidik ve acımsı olabilir. Demlemenizi kâğıt filtreyle yaparsanız bu yağların bir kısmı kâğıtta takılı kalacağı için daha yumuşak içimli ve tortudan arındırılmış bir lezzete erişirsiniz.

Öğütme büyüklüklerini inceden kalına doğru sıralamamız gerekirse

  1. Türk Kahvesi
  2. Espresso
  3. Moka Pot, AeroPress
  4. V60, Chemex
  5. Filtre Kahve Makinesi
  6. Metal Filtre ile manuel demleme (V60 gibi)
  7. Delikli filtre ile Filtre kahve makinesinde demleme
  8. French Press

Burada küçük bir tüyo verelim. Demlemelerde aldığınız lezzet damağınızda tortu bırakıyor ve bu hoşunuza gitmiyorsa gereğinden ince öğütmüşsünüz demektir böyle bir durumda öğütmenizi biraz kalınlaştırmanız istediğiniz lezzeti bulmanıza yardımcı olacaktır. Kahve su oranınız her zaman alıştığınız oranlarda olmasına karşın istediğinizden daha yumuşak bir tat alıyorsanız bu sefer gereğinden kalın bir öğütme yaptığınızı söyleyebiliriz.

Bu içeriği paylaş
Kahve.com Sanal Hediye Kartı
Sevdiklerinize Kahve.com Hediye Kartı armağan edin, Kahve.com’un nitelikli kahve ve kahve ekipmanlarından beğendiklerini kendileri seçsin.
Hediye Kartı Tutarı
Hediye Etmek İstediğin Kişinin Bilgileri
Hediye Kart Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Alırken
  • www.kahve.com’dan alınan hediye kartları sadece online mağazasında (kahve.com) kullanılabilir.
  • Sipariş formuna yazdığınız e-posta adreslerinin doğruluğunu kontrol ediniz.
  • Formu eksiksiz doldurduktan sonra "SEPETE EKLE" tuşuna basıp hediye kartı siparişinizi tamamlayın.
Aldıktan sonra
  • Siparişiniz onaylandıktan sonra satın aldığınız hediye kartı, istediğiniz kişinin e-posta adresine gönderilir.
  • Hediye kartının görüntülenip kullanılabilmesi için gönderilen kişinin e-postası ile kahve.com’a üye olması gerekmektedir.
Kullanırken
  • Hediye kartı ile verilen siparişlerde, aynı anda birden çok hediye kartı kullanılamaz.
  • Hediye kartları tek kullanımlıktır, kalan tutar için yeni kart oluşturulamaz.
  • Hediye kartı ile sipariş verirken en az kart tutarı kadar sipariş oluşturmanızı ve kart tutarının tamamını tek siparişte kullanmanızı öneririz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.