Moliendo Kahvelerde Geçerli %25 indirim fırsatı Ürünleri Gör
Anasayfa
Ara
Sepetim
Kampanyalar
Üyelik
Kahve.com tarafından 10-09-2021 tarihinde yazılmıştır.
Dakika

Kahve Demleme Yöntemleri

Popüler, modern kahve demleme yöntemleri hakkında bilgi almak için ziyaret edin.

En Popüler Kahve Demleme Yöntemleri

Günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan kahve; çekirdeğinin cinsine, öğütülme şekline ve kavrulma tarzına kadar pek çok detaya göre tadında farklılık gösterir. Ancak kahvenin tadını belirleyen yalnızca bunlar değil; tercih edilen demleme tekniği ve kullanılan aksesuarlar da tat üzerinde oldukça büyük etkiye sahip. Günümüzde kullanılan onlarca teknik ve aksesuarı ayrıntılı incelemeden önce en popüler beşine kısaca göz atalım.

Chemex - 3-4 dakika
1940’lı yıllarda Alman Dr Peter Schlumbohm tarafından icat edilen ve bir hayli popüler olan Chemex , güçlü bir geri dönüş yaptı. Chemex’le normalden üç kat ince bir filtre kullanarak, sıcak suyun kahve üzerine dökülmesi yöntemiyle hazırlayacağınız kahve yumuşak içimli ve saf aromalı olur.

French Press - 4 dakika
En pratik demleme yöntemlerinden biri olan French press , özellikle sabahların vazgeçilmezi. French press’in içine koyulan iri öğütülmüş kahvenin üzerine sıcak su konmasıyla hazırlanan bu yöntemde filtreyi tutan bastonu ne kadar geç iterseniz kahveniz o kadar çok demleniyor ve kafein de o oranda artıyor.
 
Aeropress  - 1-1,5 dakika
Guiness Rekorlar Kitabı’na giren uçan disk üreticisi Aerobie’nin 2005 yılında piyasaya sürdüğü Aeropress, kahveyi basınç yardımıyla demliyor. Vakum oluşturarak suyun kahve parçacıkları arasında geçerek demlenmeyi sağlayan Aeropress,uzay çağına aitmiş havası veren görüntüsüyle de ilgi çekiyor. 

Kahve Demleme Makinesi - 5 dakika

Artık pek çok mutfakta yerini alan kahve demleme makinesi, elektrik yardımıyla ısıttığı suyu damlama yöntemiyle kahve üretmekte kullanıyor. Yapmanız gereken tek şey istediğiniz oranda kahveyi filtrenin üzerine yerleştirip ona orantılı suyu diğer hazneye koymak.
 
Kahve Külahı (Damlama) - 2,5-3 dakika
En kolay ve masrafsız kahve demleme yöntemlerinden biri olan kahve külahı, üçüncü dalga kahve akımının da önemli demleme aksesuarlarından. Külahın içine filtre koyup kahvenin üzerine sıcak su eklenmesiyle hazırlanıyor.
 
 

Bu içeriği paylaş
Kahve.com Sanal Hediye Kartı
Sevdiklerinize Kahve.com Hediye Kartı armağan edin, Kahve.com’un nitelikli kahve ve kahve ekipmanlarından beğendiklerini kendileri seçsin.
Hediye Kartı Tutarı
Hediye Etmek İstediğin Kişinin Bilgileri
Hediye Kart Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Alırken
  • www.kahve.com’dan alınan hediye kartları sadece online mağazasında (kahve.com) kullanılabilir.
  • Sipariş formuna yazdığınız e-posta adreslerinin doğruluğunu kontrol ediniz.
  • Formu eksiksiz doldurduktan sonra "SEPETE EKLE" tuşuna basıp hediye kartı siparişinizi tamamlayın.
Aldıktan sonra
  • Siparişiniz onaylandıktan sonra satın aldığınız hediye kartı, istediğiniz kişinin e-posta adresine gönderilir.
  • Hediye kartının görüntülenip kullanılabilmesi için gönderilen kişinin e-postası ile kahve.com’a üye olması gerekmektedir.
Kullanırken
  • Hediye kartı ile verilen siparişlerde, aynı anda birden çok hediye kartı kullanılamaz.
  • Hediye kartları tek kullanımlıktır, kalan tutar için yeni kart oluşturulamaz.
  • Hediye kartı ile sipariş verirken en az kart tutarı kadar sipariş oluşturmanızı ve kart tutarının tamamını tek siparişte kullanmanızı öneririz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.