Moliendo Kahvelerde Geçerli %25 indirim fırsatı Ürünleri Gör
Anasayfa
Ara
Sepetim
Kampanyalar
Üyelik
Kahve.com tarafından 06-09-2023 tarihinde yazılmıştır.
Dakika

Moka Pot Nedir? ve Nasıl Kullanılır?

Kahve’nin birinci nesline tanıklık eden 1930’lu yıllarda kahve adına da birçok yenilik keşfedilir. Birinci nesil kahvecilik espresso kahvenin eve girmesiyle başlar bu da moka pot ile mümkün olur.


Moka Pot ile Evde Espresso Nasıl Yapılır?


Moka Pot Nasıl Kullanılır, Moka Pot’ta Kahve Nasıl Demlenir?



Moka Pot’ta iyi bir kahve hazırlamanın birkaç küçük püf noktası vardır. Öğütme inceliği çok önemlidir. Bir espresso kadar ince olmasa da ona yakın düzeyde bir incelikte kahve işinizi görecektir. Bunu kabaca şöyle özetleyebiliriz, evinizde basit elektrikli bir öğütücünüzün olduğunu düşünelim. Bu öğütücünün 1-15 aralığında öğütme inceliği olsun. 1 ve 2 en ince öğütmedir ve espresso için kullanılır. Moka Pot için de 2 veya 3 kalınlık kullanmanız yerinde olacaktır. Kahveyi silme şekilde hiç bastırmadan, filtre haznesine doldurup, alt hazneye de emniyet supabı seviyesine kadar su koyduktan sonra, açık ve tam kısık ateşin orta noktasında bir ısıda kahvemizi hazırlayabiliriz.

Moka Pot’ta hazırlanan kahvede espresso misali bir krema oluşmaz. Kremalı bir espresso isterseniz bunun için Brikka modelini tercih etmeniz gerekir.


prd=/18/

Moka Pot'ta Filtre Kahve Yapılabilir mi?

Moka Pot espresso’ya oldukça yakın bir kahve üretir. Dolayısıyla Moka Pot’ta filtre kahve yapmak mümkün değildir. Ancak, filtre kahve lezzetine en yakın içecek olan Americano hazırlanabilir. Moka Pot’ta hazırladığınız kahveye damak tadınıza uyacak şekilde su ekleyebilirsiniz..

Moka Pot ile Filtre Kahve Nasıl Yapılır?



Moka Pot espresso’ya oldukça yakın bir kahve üretir. Dolayısıyla Moka Pot’ta filtre kahve yapmak mümkün değildir. Ancak, filtre kahve lezzetine en yakın içecek olan Americano hazırlanabilir. Moka Pot’ta hazırladığınız kahveye damak tadınıza uyacak şekilde su ekleyebilirsiniz.

Moka Pot’a en Uygun Kahve Nedir?

Moka Pot’ta su kaynama noktasındayken bir de basınçla yukarı doğru çıktığı için koyu kavrulmuş kahvelerin tadı daha da acılaşabilir. Bu nedenle bizim tavsiyemiz Moka Pot’ta orta düzeyde kavrulmuş ve hatta blonde roast kahveleri tercih etmeniz olacaktır. Ama elbette deneyip damak tadınıza en uygununu siz seçin.

Moka Pot Nasıl Temizlenmelidir?

Moka Pot’un temizliği oldukça önemli bir konudur. Özellikle de Alüminyum bir Moka Pot kullanıyorsanız. Alüminyum herhangi bir deterjanla temas ettiğinde maalesef oksitlenir, kararır ve hatta içerisinde siyah yeşil küf gibi görünen lekeler oluşur. Bunu önlemenin yegâne yolu eğer Alüminyum bir Moka Pot kullanıyorsanız sadece su ile temizlemektir.

Kahvenizi hazırladıktan sonra hiç bekletmeden akan soğuk su altında Moka Pot’u soğutun, alt hazneyi açın ve akan su ile elinizle ovuşturarak iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra kâğıt bir havlu yaprağı ile güzelce kurulayın ve 5-10 dakika kadar demonte şekilde içerisinde kalan son neminde gitmesi için dışarıda bekletin. Sonrasında monte ederek yerine kaldırabilirsiniz.

Eğer Paslanmaz çelik bir Moka Pot kullanıyorsanız deterjan kullanmanızda bir sakınca yoktur. Bulaşık deterjanı ile yıkamanızı yapabilirsiniz.

Keyifli Kahveler!

Bu içeriği paylaş
Kahve.com Sanal Hediye Kartı
Sevdiklerinize Kahve.com Hediye Kartı armağan edin, Kahve.com’un nitelikli kahve ve kahve ekipmanlarından beğendiklerini kendileri seçsin.
Hediye Kartı Tutarı
Hediye Etmek İstediğin Kişinin Bilgileri
Hediye Kart Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Alırken
  • www.kahve.com’dan alınan hediye kartları sadece online mağazasında (kahve.com) kullanılabilir.
  • Sipariş formuna yazdığınız e-posta adreslerinin doğruluğunu kontrol ediniz.
  • Formu eksiksiz doldurduktan sonra "SEPETE EKLE" tuşuna basıp hediye kartı siparişinizi tamamlayın.
Aldıktan sonra
  • Siparişiniz onaylandıktan sonra satın aldığınız hediye kartı, istediğiniz kişinin e-posta adresine gönderilir.
  • Hediye kartının görüntülenip kullanılabilmesi için gönderilen kişinin e-postası ile kahve.com’a üye olması gerekmektedir.
Kullanırken
  • Hediye kartı ile verilen siparişlerde, aynı anda birden çok hediye kartı kullanılamaz.
  • Hediye kartları tek kullanımlıktır, kalan tutar için yeni kart oluşturulamaz.
  • Hediye kartı ile sipariş verirken en az kart tutarı kadar sipariş oluşturmanızı ve kart tutarının tamamını tek siparişte kullanmanızı öneririz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.