Moliendo Kahvelerde Geçerli %25 indirim fırsatı Ürünleri Gör
Anasayfa
Ara
Sepetim
Kampanyalar
Üyelik
Kahve.com tarafından 29-08-2023 tarihinde yazılmıştır.
Dakika

Organik Kahve Nedir? Gerçek Organik Kahve Nasıl Anlaşılır ?

Her organik organik midir? Kahvemin organik olduğunu nasıl anlarım? Kahve veya başka bir ürünün organik olduğunu tüketiciler nasıl anlayabilir?

Organik Kahve nedir?

Organik kahve, sürdürülebilir tarım uygulamalarını önceliklendiren, toprağın, bitkilerin üretkenliğini artırmak için sentetik ve kimyasal gübre, ilaç, hormon kullanımını reddeden veya sınırlayan tarım yöntemleriyle üretilen kahvedir. Bu yöntemlerde, doğaya ve bitkilere uzun vadede zararlı pestisit, kimyasal gübreler vb. kimyasalların yaygın kullanımı istisnalar dışında yasaklanmıştır.

Organik üretilen her kahve organik kahve diye satılabilir mi?

Hayır, sürdürülebilir iyi tarım uygulamaları veya doğal olarak üretilen tüm kahveler organik kahve adı ile, organik ya da bio kahve etiketleri ile satılamaz. 
Kahve de diğer organik tarım ürünleri gibi, bu özelliklerini korumak için baştan sona, hasadı, taşınması, depolanması ve işlenmesinde bir dizi kural ve denetime tabi olarak tüketiciye ulaşıyorsa o zaman organikliğini korumuş olur.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de organik niteliği taşımayan ürünleri, organik etiketi ile daha pahalıya satma girişimi çok yaygın. Bu nedenle satın aldığınız kahvenin organik olduğundan emin olmak istiyorsanız, yetkili kuruluşların her yıl düzenli kontrollerinden geçerek organik olduğu kanıtlanan çekirdeklerimizin bulunduğu organik kahve kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.




"Moliendo Organic” ile diğerlerinin farkı nedir? 

Moliendo organik kahve, organik sertifikalı çiftçilerce üretilen, diğer konvansiyonel tarım ürünlerinden ayrı taşınan ve depolanan, ayrı makinelerde kavrulan, diğer kahvelerden ayrı dinlendirilip paketlenen, kısaca baştan sona kadar birbirine zincirleme bağlı, denetime tabii süreçlerle tüketiciye ulaşan kahvedir.
Tüm dünyada organik kahve süreçlerinin tamamı denetime ve sıkı kontrollere bağlı olarak yapılıyor. 

Her organik organik midir? Kahvemin organik olduğunu nasıl anlarım? Kahve veya başka bir ürünün organik olduğunu tüketiciler nasıl anlayabilir?

Bir ürün paketlenmişse organik ürün olduğunu üzerindeki etiketinden ve etiketinde bulunması gereken; organik tarım logosu, kontrol ve sertifika kuruluşu kodu ve logosu, yönetmeliğe göre üretildiğine dair ifade ve sertifika numarasını bakarak anlarız. Bir ürünün organik olduğunu bakarak, keserek, koklayarak, dokunarak, tadına bakarak veya ezerek yani fiziksel yöntemlerle anlamak mümkün olmaz. Sertifikasız ürünlerin organik, biyolojik, ekolojik ifadesiyle piyasaya sürülmesi kanunen yasaktır. Maalesef tüketiciler bu yönde algı oluşturularak kandırılmaktadır.
Kahve üreticiniz size denetim şirketlerinden aldığı sertifikaları sunabiliyorsa kahveniz organik kahvedir.

Peki kahve.com neyi farklı yapıyor?

Kahve.com ECOCERT organik sertifikasyon şirketinin kontrolü altında, sertifikalı kahve üreticilerinin mahsullerini alıyor, diğer tarım ürünlerinden ayrı araçlarla Türkiye’ye kadar getiriyor, organik ürünleri için ayrılmış ayrı bir alanda, yine ECOCERT sertifikasyonu ile kavurup paketliyor. Tüm bu süreçlerde diğer kahvelerden ayrı alanlarda ve makinelerle organik zincirin kopmasını engelliyor. Düzenli olarak denetime tabii bu süreçlerle üretilen her kahveyi yine sertifikasyon şirketine raporluyor.

Ecocert Sertifikası nedir?

ECOCERT 1991 yılında Fransa'da kurulmuş olan, dünyada tüm özel ve kamu kuruluşları tarafından tanınan, uluslararası "Organik Sertifikalar” sağlayan bir sertifikalandırma kuruluşudur. Kahve.com olarak hem Ecocert’in sertifikasyonunu hem de T.C. Tarım ve Orman Bakanlığının getirdiği tüm yükümlükleri yerine getirmekteyiz. Her sattığımız organik kahvenin sertifikasını müşterimize iletmekteyiz.
Organik ürünler, önce üretim sırasında kontrol edilir. Kontroller sonucunda organik olduğu kanıtlanan ürünler sertifikalandırılır. Sertifikalar, bakanlığın yetkilendirdiği kurumlar tarafından düzenlenir. Bu kurumların denetimi de bakanlık birimleri tarafından yapılır. Yani ürünlerin denetlendiği gibi, üretici ve kontrol sertifika kuruluşları da denetleniyor.

Doğada kendiliğinden yetişen kahveyi neden organik kahve diye satmıyoruz? 

Çünkü organik tarım uygulamaları aslında bir zincir. Kahvenin üretiminden, hasadına, işlenmesine, depolanmasına, kavrulup, paketlenip sizlere sunulmasına kadar sertifikalı kurumlar tarafından kontrolü yapılıyor. Bu ürünlerin konvansiyonel tarım ürünlerinden yer ve zaman olarak ayrı tutulması gerekiyor.

Organik filtre kahve var mı? Neden sadece çekirdek olarak satılıyor?

 Kahvelerimiz organik ürün zinciri bozulmadan depomuza gelip, haftalık olarak kavrulup daha sonra el değmeden paketleniyor ve siparişinize kadar onlara ayrılmış bölümlerde dinlendiriliyor. Bu süreci kesintisiz devam ettirebilmek için organik filtre kahve çeşitlerimizi şimdilik sadece çekirdek olarak ve 250 gramlık paketlerde üretiyoruz.
 
 
 
 

 

Bu içeriği paylaş
Kahve.com Sanal Hediye Kartı
Sevdiklerinize Kahve.com Hediye Kartı armağan edin, Kahve.com’un nitelikli kahve ve kahve ekipmanlarından beğendiklerini kendileri seçsin.
Hediye Kartı Tutarı
Hediye Etmek İstediğin Kişinin Bilgileri
Hediye Kart Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Alırken
  • www.kahve.com’dan alınan hediye kartları sadece online mağazasında (kahve.com) kullanılabilir.
  • Sipariş formuna yazdığınız e-posta adreslerinin doğruluğunu kontrol ediniz.
  • Formu eksiksiz doldurduktan sonra "SEPETE EKLE" tuşuna basıp hediye kartı siparişinizi tamamlayın.
Aldıktan sonra
  • Siparişiniz onaylandıktan sonra satın aldığınız hediye kartı, istediğiniz kişinin e-posta adresine gönderilir.
  • Hediye kartının görüntülenip kullanılabilmesi için gönderilen kişinin e-postası ile kahve.com’a üye olması gerekmektedir.
Kullanırken
  • Hediye kartı ile verilen siparişlerde, aynı anda birden çok hediye kartı kullanılamaz.
  • Hediye kartları tek kullanımlıktır, kalan tutar için yeni kart oluşturulamaz.
  • Hediye kartı ile sipariş verirken en az kart tutarı kadar sipariş oluşturmanızı ve kart tutarının tamamını tek siparişte kullanmanızı öneririz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.