Moliendo Kahvelerde Geçerli %25 indirim fırsatı Ürünleri Gör
Anasayfa
Ara
Sepetim
Kampanyalar
Üyelik
Kahve.com tarafından 29-03-2023 tarihinde yazılmıştır.
Dakika

Espressonun 7 Hâli

Kahveyi kimimiz uyanmak, kimimiz yorgunluk atmak kimimiz de keyif için içiyoruz. Damak tadı elbette kişiden kişiye farklılık gösteriyor

Kahveyi kimimiz uyanmak, kimimiz yorgunluk atmak kimimiz de keyif için içiyoruz. Damak tadı elbette kişiden kişiye farklılık gösteriyor ama . Makinede ince çekilmiş çekirdeklerin sıcak suyla çözülmesiyle ortaya çıkan bu yoğun kahve, içindeki süt, su, şeker ve köpük oranlarına göre farklı isimler alıyor. Peki elimizden düşürmediğimiz espresso bazlı içeceklerin çeşitlerine ne kadar hakimiz? Sizler için espressonun en popüler 7 hâlini sıraladık



1.Espresso

Adını İtalyanca "hızlı” kelimesinden alan klasik espresso, 6-7 gram kahve kullanılarak üretiliyor. Bir shot servis edilen espressonun kendine özel fincanını önceden ısıtmak, onu daha da lezzetli kılıyor.

2.Americano

Americano, bir fincanın yaklaşık 2/3’ünün sıcak suyla doldurulup kalanına espresso eklenmesiyle hazırlanıyor. İtalyanca’da "Amerikan kahvesi” olan americano, espressoya göre çok daha seyrek olduğu için içimi de oldukça kolay.

3.Macchiato

İtalyanca anlamı "lekeli” olan macchiato, espressonun sert tadını buharda ısıtılmış süt ve köpükle yumuşatıyor. Dilerseniz macchiatonuzun içine karamel ve balkabağı gibi farklı şuruplar da ekleyebilirsiniz.

4. Latte

Cam bardakta servis edilen latte, bir shot espresso üzerine buharla ısıtılmış süt ile yaklaşık 1 cm’lik köpük eklenerek hazırlanıyor. Ama bunun yerine soğuk süt ve biraz buz eklerseniz yaz günlerinin en sevilen lezzetlerinden biri olan iced latte’yi de elde edebilirsiniz.

5. Cappuccino

Latteye oldukça benzeyen cappuccinonun farkı, iki kat köpüğe sahip olması. Cappuccinonuzu tatlandırmak için üzerine rendelenmiş çikolata da serpebilirsiniz. Aklınızda bulunsun; bizim günün hemen her saatinde içtiğimiz cappuccino, İtalya’da yalnızca kahvaltıda tercih ediliyor. Öğleden sonra sipariş vermeye çalıştığınızda garipsenebilirsiniz

6. Flat White

Avustralya menşeli flat white da cappuccinoya benzer şekilde elde ediliyor. 1980’li yıllarda üretilmeye başlayan flat white, yine bir shot espressonun üzerine buharla ısıtılmış süt konulmasıyla elde ediliyor, fakat bu kez köpük eklenmiyor.

7. Mocha

Cappuccino ve sıcak çikolata arası bir tat veren mocha hazırlanırken önce bir shot espressoya süt ve bir tatlı kaşığı çikolata tozu ilave ediliyor. Ardından 2-3 cm’lik köpük koyulup üzerine tekrar çikolata tozu serpiliyor. Aynı işlem beyaz çikolata tozuyla uygulandığındaysa white chocolate mocha elde ediliyor.
Bu içeriği paylaş
Kahve.com Sanal Hediye Kartı
Sevdiklerinize Kahve.com Hediye Kartı armağan edin, Kahve.com’un nitelikli kahve ve kahve ekipmanlarından beğendiklerini kendileri seçsin.
Hediye Kartı Tutarı
Hediye Etmek İstediğin Kişinin Bilgileri
Hediye Kart Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Alırken
  • www.kahve.com’dan alınan hediye kartları sadece online mağazasında (kahve.com) kullanılabilir.
  • Sipariş formuna yazdığınız e-posta adreslerinin doğruluğunu kontrol ediniz.
  • Formu eksiksiz doldurduktan sonra "SEPETE EKLE" tuşuna basıp hediye kartı siparişinizi tamamlayın.
Aldıktan sonra
  • Siparişiniz onaylandıktan sonra satın aldığınız hediye kartı, istediğiniz kişinin e-posta adresine gönderilir.
  • Hediye kartının görüntülenip kullanılabilmesi için gönderilen kişinin e-postası ile kahve.com’a üye olması gerekmektedir.
Kullanırken
  • Hediye kartı ile verilen siparişlerde, aynı anda birden çok hediye kartı kullanılamaz.
  • Hediye kartları tek kullanımlıktır, kalan tutar için yeni kart oluşturulamaz.
  • Hediye kartı ile sipariş verirken en az kart tutarı kadar sipariş oluşturmanızı ve kart tutarının tamamını tek siparişte kullanmanızı öneririz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.