Moliendo Kahvelerde Geçerli %25 indirim fırsatı Ürünleri Gör
Anasayfa
Ara
Sepetim
Kampanyalar
Üyelik
Kahve.com tarafından 20-01-2023 tarihinde yazılmıştır.
Dakika

Moka Pot Nasıl Kullanılır?

Moka Pot 1930’lu yıllarda keşfedilen ve Avrupa için kahveyi evde içme rahatlığını sağlayan bir demleme ekipmanı.

Alt haznede ısınan ve kaynamaya başlayan su -bir düdüklü tencere misali- ürettiği basınçla su yukarı çıkarken kahve ile buluşur. Su o basınçla kahvenin içinden geçerken onun ruhunu emer ve tüm lezzeti üst hazneye taşır.

Moka Pot’u ilk keşfeden Luigi Di Ponti ama sonrasında Alfonso Bialetti Moka Pot’a bugünkü şeklini veren alüminyum ustası olduğu için Bialetti Markası Moka Pot ile eşleştirilmiş durumda. Bu keşifteki motivasyon ise kahveyi evde yapabilmek. 1800’ler ortasında icat edilen ilk espresso makinesi sadece kafelerde kullanılabildiği için, evde bu türde bir kahve hazırlamak için icat edilen bu alet, çok hızlı şekilde ilgi görür.

İlerleyen yıllarda Babası Renato’dan bayrağı devralan Alfonso’nun oğlu Renato Bialetti ise Moka Pot ailesini genişleterek aileye yepyeni ürünler dahil eder ve popülarite giderek artar.

Renato işine ve işini geliştirmeye o kadar aşıktır ki bu durum ölümünde bile kendini belli eder. Öyle ki geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz Renato Bialetti vasiyetinde bedeninin yakılıp 24 cup bir moka pot’a konulmasını ister.

Moka Pot’ta alt haznede olan emniyet valfi en önemli parçalardan biri. Hem sıkışma anında içerde biriken basıncı dışarı atar ve patlamayı önler, hem de su seviye göstergesi olarak kullanılır. Lezzet için en önemli noktalardan biri ise kullandığınız Moka Pot kaç cup ise o kadarlık demleme yapmanız gerekliliğidir. Ne daha az ne daha fazla. Çünkü daha az koyarsanız su kahveden daha düşük direnç göreceği için çok hızlı şekilde üst hazneye çıkar. Tersi durumda ise alt haznede sıkışma yaşanır, bu noktada emniyet valfi devreye girip belki sizi kurtarır ama içtiğiniz kahvenin lezzeti oldukça acı olur.

3 Cup bir Moka Express ile demleme yapmak için;

Alt hazneye emniyet valfi seviyesine kadar içme suyu koyun (yaklaşık 130ml) Filtre bölümünü alt haznenin üstüne yerleştirin Espresso’dan çok az daha kalın öğütülmüş 21-24 gram kahveyi filtre içine koyun. Elinizle veya bir kaşık yardımıyla yüzeyi düzleştirin. Kesinlikle baskı uygulamayın, daha fazla kahve koyup sıkıştırmayın. Kesinlikle tamperleMEyin.

Üst bölümü yerleştirin ve çevirerek iyice sıkılayın. Ocak üstüne koyun ve ateşi kısın. Fokurtu sesini duyunca kahveniz hazırdır, ocağı kapatıp servis yapabilirsiniz. Kahvenizi yudumlamaya başlamadan önce daha uzun bir kullanım için Moka Express’inizi sadece su ile temizleyin. Alüminyum Moka Pot’lar deterjanla ya da bulaşık makinesinde yıkandığında, deterjan alüminyumun yapısını bozar ve oksitlenmeye sebep olur. Bu da zamanla içinde küf gibi siyah lekelenmelere sebebiyet verir.

Moka Pot’ta elde ettiğiniz kahve espresso kıvamındadır. Zaten ölçüler de buna paraleldir. Ama siz dilerseniz bu kahveyi Americano olarak tüketebilirsiniz. Bunun için üstüne damak tadınıza göre istediğiniz miktarda su eklemeniz yeterli.

Bu içeriği paylaş
Kahve.com Sanal Hediye Kartı
Sevdiklerinize Kahve.com Hediye Kartı armağan edin, Kahve.com’un nitelikli kahve ve kahve ekipmanlarından beğendiklerini kendileri seçsin.
Hediye Kartı Tutarı
Hediye Etmek İstediğin Kişinin Bilgileri
Hediye Kart Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Alırken
  • www.kahve.com’dan alınan hediye kartları sadece online mağazasında (kahve.com) kullanılabilir.
  • Sipariş formuna yazdığınız e-posta adreslerinin doğruluğunu kontrol ediniz.
  • Formu eksiksiz doldurduktan sonra "SEPETE EKLE" tuşuna basıp hediye kartı siparişinizi tamamlayın.
Aldıktan sonra
  • Siparişiniz onaylandıktan sonra satın aldığınız hediye kartı, istediğiniz kişinin e-posta adresine gönderilir.
  • Hediye kartının görüntülenip kullanılabilmesi için gönderilen kişinin e-postası ile kahve.com’a üye olması gerekmektedir.
Kullanırken
  • Hediye kartı ile verilen siparişlerde, aynı anda birden çok hediye kartı kullanılamaz.
  • Hediye kartları tek kullanımlıktır, kalan tutar için yeni kart oluşturulamaz.
  • Hediye kartı ile sipariş verirken en az kart tutarı kadar sipariş oluşturmanızı ve kart tutarının tamamını tek siparişte kullanmanızı öneririz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.